En halv million akademikere har fået ny formand

Den 1. januar 2022 satte tidligere formand i Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, sig i formandsstolen hos hovedorganisationen Akademikerne, hvor hun kommer til at varetage interesser for næsten en halv million medlemmer. Særligt de unges vilkår og samarbejde på tværs af faggrupper står højt på den nye formands prioriteringsliste.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg er meget glad for tilliden fra Akademikernes medlemmer, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Lige nu er det kampen for de nyuddannedes dagpenge, udflytning af uddannelsespladser, lønstrukturkomiteen og selvfølgelig ordentlige arbejdsvilkår i lyset af pandemien, der er vigtige dagsordener for Akademikerne. Men mindst lige så vigtigt er det vedholdende arbejde for Danmarks fortsatte udvikling og vækst gennem uddannelse og forskning på højt niveau.

Opgør med kamp mellem faggrupper

Som formand for Akademikerne kommer Lisbeth Lintz til at stå i spidsen for en lang række fagligheder. Hendes lange erfaring fra sundhedsvæsenet har lært hende, at der er brug for alle fagligheder, såvel de akademiske som andre.

De sidste par år har der været en kedelig tendens til at tale faggrupper op mod hinanden. Fx Akademikere mod faglærte, de såkaldt kolde hænder mod de såkaldt varme hænder.  Efter i mange år at have arbejdet i det danske sundhedsvæsen er jeg ikke i tvivl om, at vi har behov for flere faggruppers forskellige kompetencer for i fællesskab at opnå de bedste resultater

siger Lisbeth Lintz og fortsætter:

På samme måde skal vi som samfund fokusere på hvilke kompetencer vi har behov for at flere har, fremfor at tale visse uddannelsesretninger ned. Jeg tænker her særligt på de vigtige kompetencer, som personer med humanistiske og kunstneriske uddannelser har, som er vigtige for optimal kreativitet i innovation og nytænkning til gavn for udviklingen af nye eksportmuligheder såvel som gode liv for borgerne i Danmark.

Fokus på unge

Også i forhold til de unge mener Lisbeth Lintz, at debatten er blevet for polariseret:

“Jeg synes, der er en tendens til, at der bliver talt ned til unge i den politiske debat. De unge er FREMTIDEN såvel fremtidens samfundsborgere og som fremtidens arbejdskraft. Jeg ønsker at stå i spidsen for et Akademikerne, som sammen med  de unge i fællesskab prioriterer såvel uddannelse som en god start på arbejdslivet”.

For yderligere kommentarer kontakt Lisbeth Lintz på telefon 2488 8442 eller på ll@ac.dk.

 

Lisbeth Lintz blå bog

Lisbeth Lintz er 55 år gammel og bor sammen med sine tre børn og deres far i Espergærde.

2022:   Tiltrådt som formand for Akademikerne

2017:   Valgt som formand for Overlægeforeningen og Foreningen Af Speciallæger (FAS)

2014.   Overlæge, Holbæk Sygehus

2007:   Valgt til formand for Yngre Læger

1994:   Valg som tillidsrepræsentant første gang

2012:   Afdelingslæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2009:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2004:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Geriatrisk afd.

1994-2004: flere reservelægeansættelser, Hvidovre Hospital og Bispebjerg Hospital

1994:   Lægeuddannet fra Københavns Universitet – senere dobbeltspecialiseret som speciallæge i geriatri og intern medicin.

 

Tags: