Nyskabende karriereportal skal synliggøre mulighederne for højtkvalificerede i Syddanmark

Akademikerne deltog tirsdag den 23. maj 2017 ved lanceringen af den syddanske karriereportal, som skal være med til at sikre tilførslen af højtkvalificeret arbejdskraft til Produktionsdanmark. Akademikerne, som repræsenterer mere end 400.000 personer, værdsætter initiativet, der skal adressere regionens arbejdskraftmangel og samtidig udvide jobmulighederne for højtuddannede arbejdstagere.

 

Karriereportalen skal med i alt 146 deltagende virksomheder inden for bl.a. robotindustrien, clean-tech og design fremvise de mange og varierede karrieremuligheder, som højtkvalificeret medarbejdere kan finde i Syddanmark. Portalen er den første af sin art, da den udover karrieremulighederne også giver et indblik i livet efter arbejdstid som tilflytter i regionen, og hvilke muligheder der er for at få familien godt på plads.

Syddanmark har i flere år haft stigende arbejdskraftmangel inden for en række brancher, hvilket karriereportalen skal adressere.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard udtalte ved lanceringen:
”Den Syddanske Karriereportal sigter mod at vise karriere- og fritidsmulighederne for arbejdstagerne og vil uundgåeligt øge regionens chancer i den globale konkurrence om arbejdskraft. Arbejdskraften flytter nemlig ikke bare for det enkelte job men for den samlede mængde karriere- og fritidsmuligheder, der ligger i hele regionen.”

Lars Qvistgaard påpegede også, at virksomhederne ligeledes bærer en del af ansvaret for at imødekomme arbejdskraftmangelen.

”Virksomhederne må også gøre deres for at sikre tilførslen af højtkvalificeret arbejdskraft. Det er ikke paradoksalt, at virksomheder melder om arbejdskraftmangel, mens en større gruppe relevante kandidater går ledige, fordi de ikke matcher virksomhedernes kompetencekrav 100 %. I Syddanmark har vi eksempelvis lige nu omkring 200 ledige ingeniører, der på trods af regionens notoriske arbejdskraftmangel har svært ved at finde arbejde.”

Bag karriereportalen står den regionale erhvervsfremmeorganisation Work-Live-Stay Southern Denmark, som foruden Akademikerne støttes af en lang række syddanske virksomheder og kommuner.

Karriereportalen kan besøges her