Akademikerne og KL-Job derude

 

AC og KL har som opfølgning på overenskomstforhandlingerne i 2015 sammen gennemført projektet ”Job derude – Fra Nørrebro til Nørre Nebel”

 

AC og KL har som opfølgning på overenskomstforhandlingerne i 2015 sammen gennemført projektet ”Job derude – Fra Nørrebro til Nørre Nebel”.

 

Målet er at sikre, at nyuddannede akademikere får et ordentligt kendskab til, hvilken mangfoldighed af job- og karrieremuligheder, der er i en land- og yderkommune samt give kommunerne indblik i, hvilken værdi akademikere tilføjer i kommunen.

 

AC og KL håber, at dette bliver en øjenåbner for nyuddannede akademikere, så de får mod på at søge stillinger langt fra universitetsbyerne. Samtidig skal kommunerne have et bedre indblik i, hvad nyuddannede akademikere kan, og hvad der skal til for at fastholde dem.

 

I forbindelse med projektet er der gennemført en række interviews med både kandidatstuderende, dimittender, kommunale medarbejdere og  kommunale chefer. Konklusionen er klar, kommunerne rummer nogle job- og karrieremuligheder, som er værd at få øjnene op for. Job- og karrieremuligheder som matcher mange af de ønsker, som akademikerne fortæller om, når de sætter ord på deres ønsker om job med mening, ansvar og indflydelse.

 

AC-hvadfornoget?

Selv efter fem år på universitetet kan det være svært at tyde, hvad der står i jobopslaget. Men fortvivl ej. Vi fortæller her, hvad jobopslaget i virkeligheden betyder.

 

Hvordan bruger du tiden, når du pendler?

Turen på vej til arbejde er en oplagt mulighed for at få samlet op på det, du ellers ikke lige når i hverdagen. Turen byder på mange muligheder, der kan få tiden til at flyve af sted. VI giver her nogle bud på, hvad du kan bruge tiden til.

 

Derfor skal du søge job i en yderkommune

Særligt storbyerne døjer med høj dimittendledighed. Derfor kan det være en fordel at sende blikket videre ud i det danske landskab, hvor større ansvar, mere frihed og nære relationer til beslutningstagere blot er nogle af de fordele, der venter dig.

 

Norddjurs Kommune

Hver dag pendler Maria en time til og fra arbejde. Men transporttiden er ingen sag. Læs mere om hendes job og vejen dertil.

 

Sønderborg Kommune

Lykke har boet i både Skotland, Aarhus og Grønland før hendes karriere slog rødder i Sønderborg Kommune. Det var her, drømmejobbet var, så det var her, hun skulle til. VI har talt med Lykke om livet en yderkommune, og hvilke muligheder det har givet hende.

 

Ikast-Brande Kommune

Ønsket om at få indflydelse og ansvar drev Christina mod Ikast-Brande Kommune. Vi har taget en snak med hende om, hvilke fordele der er, når du får job i en yderkommune.

 

Mariagerfjord Kommune

Steffen Grønhøj er opvokset i Nordjylland, men studerede i Århus. Da han blev færdig med sit studie, dukkede jobbet op i Mariagerfjord kommune, og det var lidt som at komme h