Arbejdsmiljøprisen 2020: Flere unge skal have godt arbejdsmiljø ind med dimittendmælken

De unge fortjener, at flere arbejdspladser i fremtiden bliver dygtigere til at prioritere deres arbejdsmiljø. Netop en af kategorierne i dette års stort anlagte Arbejdsmiljøpris 2020 er “Unge og nyansattes arbejdsmiljø”, hvor fire arbejdspladser er nomineret.

I dag kåres vinderne af dette års Arbejdsmiljøpris 2020, der denne gang har fire arbejdspladser med, der er blevet nomineret til en pris i “Unge og nyansattes arbejdsmiljø”

Akademikerne mener, at rollemodeller som disse arbejdspladser bør inspirere og skubbe på det vigtige arbejde med at få sikret unge og nyuddannede den bedst mulige start på arbejdslivet.

Formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard, som er en del af Arbejdsmiljøprisens dommerkomite, udtaler:

“Der er et voksende behov for, at vi sætter mere fokus på, alt det som handler om at være ny på arbejdsmarkedet og at have første job. Vi skal sikre, at der sker en større prioritering af arbejdsmiljøet på arbejdspladserne i dagligdagen, og at de unge får klarhed over hvilke krav og forventninger de unge kan møde og stille i arbejdslivet”, siger Lars Qvistgaard.

De unge og nyuddannedes vilkår på arbejdspladserne fylder meget i Akademikerne. Her har der længe været fokus på behovet for nye løsninger, når det kommer til at hjælpe flere unge og nyuddannede i deres første år i arbejdslivet.

Lars qvistgaard udtaler:

“De arbejdspladser der er nomineret for at have satset på en indsats for unge og nyuddannede, har gjort en stor forskel, der virkelig flytter noget. I Akademikerne har vi for at styrke indsatsen på alle arbejdspladser senest foreslået, at arbejdspladsvurderingen (APV) udvides med en særlig unge-APV for at bane vej for bedre opmærksomhed på området”, siger Lars Qvistgaard.

 

Akademikerne repræsenterer 431.000 privat og offentligt ansatte og er hoved- og centralorganisation for 28 faglige organisationer.

 

Følg prisoverrækkelsen af Arbejdsmiljøprisen 2020 her.

 

Læs mere om de fire nominerede arbejdspladser i kategorien “Unge og nyuddannede” her.

Tags: