Min del af opgaven: Lise Abildgaard Sørensen

 

Jeg var på mission i Bangladesh og stod og var ved at boarde, da min ambassadør fra Uganda ringede for at fortælle, at nu ville det komme til at gå rigtig stærkt. Flyturen tilbage var stilhed før storm, og fra det øjeblik jeg igen satte fod på ugandisk jord, fandt jeg mig selv med rødglødende telefoner. Al fokus var på at udveksle informationer med myndighederne og sikre kommunikation til berørte danskere, der skulle nå at forlade landet, inden luftrummet lukkede.

Det lykkedes os også at få danskere med særfly efter luftrummet var lukket. Den mest akutte fase er ovre nu, og jeg er selv endt i et sommerhus på Rømø. Herfra er #Min del af opgaven nu at følge den politiske situation og gennem ambassaden og EU sikre, at vi fra dansk side, politisk og gennem vores udviklingsbistand, adresserer den markant øgede fattigdom, og det magtmisbrug og vilkårlig vold mod civile, som er afledte konsekvenser af de restriktive Covid19 regulativer i Uganda. Det kræver mange møder og samtaler på et hav af kommunikationsplatforme, men det er faktisk muligt.

 

Du kan også dele historien om dit arbejdsliv under coronakrisen med os her.