Ny trepart om arbejdsmiljø: Nu skal det psykosociale arbejdsmiljø mere i fokus

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Akademikerne, sikrer med en ny trepartsaftale, at medarbejderne nu får bedre vilkår til at bekæmpe krænkelser og fremme et sundere arbejdsmiljø. Godt begyndt er halvt fuldendt, men vi mener stadig, at der udestår mere hjælp på vigtige områder inden for det psykosociale arbejdsmiljø, lyder meldingen fra Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne. 

 

Den nye trepartsaftale om bedre arbejdsmiljø på danske arbejdspladser er netop faldet på plads. Aftalen omhandler bl.a. de nationale mål på området.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler:

”Vi er glade for den nye aftale, fordi den sikrer flere løsninger fra centralt hold til at bekæmpe problematikker, der fylder mere og mere i akademikeres job. Nu kommer vi som parter til at sætte endnu mere skub i et påtrængende opgør med krænkelser, mobning og overgreb på arbejdspladserne, og med den usunde kultur, der ligger bag”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Aftalen sætter en ramme om ambitionerne i det fælles arbejde med at forbedre arbejdsmiljøet fra centralt hold de næste år. Akademikerne havde gerne set, at parterne var mere ambitiøse i de fælles målsætninger.

”Hvis vi skal komme stress til livs på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at vi får viden om, hvad der virker. Det fokus har vi fået i aftalen, så vi kan blive mere præcise, når vi i fremtiden skal sætte mål for det psykosociale arbejdsmiljø,”, siger Lars Qvistgaard.

 

Læs mere om resultaterne af den nye trepartsaftale, der netop indgået og offentliggjort i dag, tirsdag den 22. december 2020.