Regeringens finanslov har mange gode takter – nu skal der skrues op for det lange lys

Det er et godt udkast til finanslov, som regeringen fremlægger i dag. Det mener Akademikerne (AC), der især er glade for, at regeringen foreslår, at forskningsbevillingerne opretholdes trods fald i BNP. Nu er næste skridt at tænde for det lange lys og prioritere de områder, som også sikrer velstand og velfærd på langt sigt.

 

Akademikernes (AC) formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Det er en god og balanceret finanslov, vi får fremlagt i dag. Det er klogt at skrue op for det offentlige forbrug i krisetider. Vi skal netop investere os ud af krisen. Corona må ikke blive en undskyldning for at skære i vores fælles velfærd.”

Hos Akademikerne (AC) er de særligt glade for, at regeringen lægger op til at opretholde forskningsbevillingerne trods et fald i BNP:

“Vi står midt i to store kriser: Coronakrisen og klimakrisen, der begge understreger, hvor vigtigt det er, at vi som samfund prioriterer at finde nye løsninger og skabe ny viden. Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen lægger op til at opretholde forskningsbevillingerne”.

Med start i de initiativer der allerede er lagt op til, foreslår Akademikerne (AC), at der oprettes en pulje på 10 milliarder til grøn forskning over de kommende fire år.

Afslutningsvis opfordrer Akademikerne (AC) regeringen og de øvrige partier til at huske det lange lys, når forhandlingerne går i gang:

“Vi skal investere i at komme godt gennem krisen, men vi skal også investere i det der gør os stærke på langt sigt. Det kræver investeringer i fx grøn forskning, men også en stærk uddannelsessektor.” Det siger Lars Qvistgaard og fortsætter:

“Forhåbningen var, at vi med denne finanslov kunne begynde at investere i uddannelseskvaliteten efter års nedskæringer. I stedet lægger regeringen op til at lade uddannelserne betale for dele af deres politireform. Det er en kæmpe skuffelse”.