Store gevinster ved fokus på psykisk arbejdsmiljø: her finder du Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser

Det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne fylder meget for de ansatte. Og alle arbejdspladser kan opnå forbedringer med et bedre psykisk arbejdsmiljø. Derfor er der god grund til at se frem til prisuddelingen af Arbejdsmiljøprisen 2014, hvor flere arbejdspladser, som har gjort en særlig indsats på arbejdsmiljøområdet, kommer og fortæller om deres arbejde.

 

I alt 12 arbejdspladser er nomineret til en pris. Tilsammen har de vist, at man kan forebygge vold, styrke trivslen, øge effektiviteten og nedbringe arbejdsulykker ved at sætte arbejdsmiljøet på dagsordenen med ambitiøse målsætninger og en gennemført indsats.

Lars Qvistgaard, formand for Arbejdsmiljøpolitisk udvalg i Akademikerne, udtaler:

”ArbejdsmiljøPrisen er vigtig, fordi den er med til at promovere en best practice på arbejdsmiljøområdet. Dermed bliver det nemmere for andre arbejdspladser at blive inspireret og selv få gang i indsatsen. Udviklingen i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsene er ikke kun noget, som påvirker den enkelte, men har en nøje sammenhæng med samfundsudfordringerne med at styrke velstand, velfærd og produktivitet.”

Det er niende gang ArbejdsmiljøPrisen uddeles for Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser. Dette års prisuddeling foregår på Crowne Plaza i København kl. 11.00 – 15.30 den 27. november 2014. Alle kan deltage.

De nominerede arbejdspladser i de 4 priskategorier er:

Psykisk arbejdsmiljø
Herning kommune DRIFT
Socialstyrelsen
Netto.

Arbejdsmiljø som strategisk element
Vollsmose Sekretariatet
Arla Foods Ambas Hovedkontor
Arriva Danmark A/S.

Arbejdsulykker
ISS Facility Services A/S Food Hygiene
DONG Energy
Botilbuddet Lyngdal.

Muskelskeletpåvirkninger
Center for Senhjerneskade i Kolding
Tandplejen i Helsingør Kommune
Aarhus Universitetshospital.

Læs mere på www.arbejdsmiljøprisen.dk, hvor du også kan tilmelde dig arrangementet.

Nominerede og vindere udvælges af en dommerkomité, der består af formanden for rådet og repræsentanter fra DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne.