Unge hårdt ledighedsramt trods høj beskæftigelse

Mens antallet af beskæftiget ifølge nye tal fra Danmarks Statistik igen tager et nyk opad, venter tusinde af ledige nyuddannede fra universiteterne stadig forgæves på bedre tider.

 

Beskæftigelsen fortsætter med at stige. Godt 2,6 millioner var i arbejde i juli, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fremgangen betyder, at beskæftigelsen i Danmark nu er på det højeste niveau i seks år.

Den positive udvikling på arbejdsmarkedet står i skærende kontrast til den situation landets nyuddannede fra universiteterne står i, hvor ledighedsprocenten ligger på 28,5 pct. Ledigheden for dimittender fra universiteterne har i over fem år ligget over 25 pct.

”Den høje ledighed blandt nyuddannede fra universiteterne kaster en mørk skygge over dansk politik. Vi ved, at mange mindre virksomheder i landdistrikterne for at vokse og skabe vækst har brug for at få tilført mere viden og nye kompetencer – og det kan akademikere levere. Derfor opfordrer jeg regeringen til i sit kommende vækstudspil at prioritere initiativer, der hjælper til at fremme et sådant samarbejde”, siger Finn R. Larsen, formand for Akademikerne.

”Skal vi for alvor gøre noget ved dimittendkrisen, anviser Akademikerkampagnen os en effektiv vej til at nå målet. Akademikerkampagnen har de seneste år åbnet dørene til mindre virksomheder for tusinde af højtuddannede. Succesen med at matche mindre virksomheder og akademikere er afhængig af, at de rette støtteordninger er tilgængelige for erhvervslivet”, siger Finn R. Larsen, formand for Akademikerne.