Virksomheder ansætter akademikere i stor stil

Ny statistik viser, at antallet af ledige akademikere er på skrump. Ledighedstallet er dykket med over 1000 akademikere på et år.

Virksomhederne ansætter mange nye akademikere i disse år. Siden samme periode sidste år er der blevet færre akademikere uden job. Den seneste ledighedsstatistik fra Akademikerne fortæller, at antallet af ledige er faldet med 0,3 procentpoint for alle akademikere og 1,5 for de nyuddannede.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, glæder sig på vegne af de mange akademikere, som er kommet i job, og tror på, at udviklingen fortsætter, da den i høj grad er gavnlig for virksomhederne.

”For at få mest muligt ud af det økonomiske opsving vil virksomhederne fortsætte med at ansætte akademikere. I stadig flere virksomheder i Danmark er højtspecialiseret arbejdskraft en voksende forudsætning for at styrke forretningen nationalt og på et globalt marked. Det er godt for den enkelte og for virksomhederne, når antallet af akademikere vokser”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

Ledighedsfaldet i statistikken slår igennem mange steder. Den generelle ledighed for akademikere er faldet til 4,8 pct., for nyuddannede ligger den på 28,8 pct., og for samme gruppe, men et år senere, er den nede på 12,6 pct., hvor den sidste år lå højere på i alt 14,3 pct. Den positive udviklingstendens gør sig gældende på hele det akademiske uddannelsesområde.

”Når antallet af akademikere vokser, og jeg samtidig kan konstatere, at ledigheden falder over en bred kam, er det svært ikke se udviklingen som en succes. Vi bevæger os i den rigtige retning. Vi skal hjælpe de nyuddannede med at komme ind på arbejdsmarkedet, men vi skal også huske at kigge på det samlede billede og glæde os”, siger Lars Qvistgaard.

 Læs statistikken fra Akademikerne: Ledighed December 2018