Akademikerne til regeringen: Danmark har ikke brug for mindre uddannelse

Det er den helt forkerte vej at gå, når regeringen som en del af udspillet Danmark kan mere 3, nu foreslår at halvere en lang række universitetsuddannelser. Akademikerne advarer mod at sænke uddannelsesniveauet.

 

Akademikernes formand Lisbeth Lintz udtaler:

“Det er en falliterklæring fra regeringen, når de stiller sig i spidsen for at begrænse unges adgang til uddannelse. Hvis regeringens forslag bliver til virkelighed, giver vi de næste generationer færre muligheder, end vi selv har haft.”

Lisbeth Lintz fortsætter:

Når regeringen foreslår at halvere kandidatuddannelserne, bliver de studerende delt op i A- og B hold, på et arbejdsmarked der ikke efterspørger 1-årige kandidatuddannelser. Det er at spille hasard med unges fremtid”.

Lisbeth Lintz fortsætter:

”Vi oplever allerede nu en historisk høj mistrivsel blandt unge. Det gør det ikke bedre, hvis studerende fremadrettet skal starte på en uddannelse uden at vide, hvilken kandidat de kommer ind på”.

Akademikerne havde håbet på, at regeringen med Danmark kan mere 3, ville fremlægge løsninger på nogle af de kvalitetsproblemer der har præget uddannelsessektoren efter årelange nedskæringer. I stedet mener Akademikerne, at regeringen gør kvalitetsproblemerne til det nye normal.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg havde virkelig håbet, at regeringen i dag ville komme med et ambitiøst bud på, hvordan vi gør uddannelserne bedre. Men regeringen vælger at tilpasse uddannelseslængden til de lave timetal, i stedet for give uddannelserne et reelt kvalitetsløft. Der er ingen, der får nemmere ved at komme i job fordi de får mindre uddannelse.”

 

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lisbeth Lintz på 24888442/ ll@ac.dk eller pressekonsulent Yasmin Davali på 20699236/ yd@ac.dk.

Tags: