Finansloven finansierer ikke ‘Fremtidens Danmark’

Vi må desværre se langt efter de investeringer, der skal gøre Danmark dygtigere og tryggere. Det er meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, efter finansminister Nicolai Wammen i dag præsenterede regeringens udspil til ny finanslov. Akademikerne savner især investeringer i uddannelse, forskning og et stærkere dagpengesystem.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard havde ellers sat forventningerne til næste års finanslov op, efter at Mette Frederiksen på konferencen om Fremtidens Danmark fremhævede uddannelse som et særligt fokuspunkt for regeringen:

 “Det er under en uge siden, at Mette Frederiksen stod på regeringens konference i Fredericia, og havde store visioner om et dygtigere og tryggere Danmark. Derfor er jeg skuffet over at konstatere, at finansloven ikke sætter handling bag ordene. Jeg havde håbet, at vi med denne finanslov kunne prioritere nogle af de områder der har været forsømt i en årrække,  bl.a. uddannelse og forskning og et stærkere dagpengesystem.”

 Qvistgaard fortsætter:

 “Jeg er helt enig med Mette Frederiksen i, at gode uddannelser er grundlaget for samfundets udvikling. Men det er helt på månen at tro, at vi kommer i mål med den ambition uden både at genoprette uddannelsesbevillingerne  i hele uddannelsessektoren, og sætte forskningsbevillingerne op til 1,5 pct af BNP.”

Afslutningsvis ærgrer Qvistgaard sig over, at regeringen, trods gentagne opfordringer fra alle dele af fagbevægelsen, ikke har valgt at investere i dagpengesystemet:

 “Vi står med et dagpengesystem, der er stærkt svækket efter års nedskæringer. Vi har brug for, at regeringen melder klart ud, at den ønsker at bevare og udvikle det solidariske dagpengesystem. Venstre har med deres forslag om at skære i de nyuddannedes dagpenge klart meldt ud, at de vil fortsætte nedskæringskursen. Det vil klæde regeringen at vise, at de vil en anden vej”.

 

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Tags: