Hjælpepakke til nyuddannede skal forhindre en corona-generation af unge arbejdsløse

Over de næste måneder kommer 81.000 nyuddannede til at skulle finde fodfæste på et arbejdsmarked i krise. Økonomiske kriser rammer unge hårdt, og alt peger på, at ungdomsarbejdsløsheden kommer til at stige markant den næste tid. Derfor råber Akademikerne (AC) nu vagt i gevær og lancerer en hjælpepakke til nyuddannede. Det skriver Politiken mandag d. 27/4.

Læs Akademikernes udspil her.

 

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Den nuværende situation slår fast, at arbejdsløshed er et samfundsproblem. De årgange der bliver færdige nu kommer, helt uforskyldt, til at stå i en meget svær situation, når de skal finde job. Derfor har vi også en fælles opgave i at sørge for, at der ikke opstår en corona-generation af unge arbejdsløse.”

 

Akademikerne har derfor kontaktet beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, erhvervsminister Simon Kollerup og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe, og opfordret dem til at indkalde til en treparts-forhandling, hvor Akademikerne, sammen med de øvrige arbejdsmarkedsparter og regeringen, udarbejder flere konkrete bud på, hvordan vi undgår at corona-krisen udvikler sig til en ungdomsarbejdsløshedskrise.

 

“Vi håber at regeringen vil sætte gang i arbejdet hurtigst muligt, så vi kan være på forkant med problemet. Vi har brug for en trepartsaftale, hvor os i fagbevægelsen, regeringen og erhvervslivet sammen kan kvalificere vores bud, og udarbejde nye forslag.” Det siger Lars Qvistgaard.

 

I Akademikernes nye udspil bliver der lagt vægt på at gøre det mere attraktivt for virksomhederne at tænke nyuddannede ind i genopretningsarbejdet. Udspillet består både af kendte krise-tiltag, der har været brugt under tidligere kriser, og helt nye forslag der tager udgangspunkt i de specifikke behov, der er opstået på baggrund af krisen. Lars Qvistgaard udtaler:

 

“Vi har kombineret klassiske krise-initiativer med helt nye forslag, der gør det mere attraktivt for virksomhederne at ansætte nyuddannede. På den måde tror vi på, at vi ikke alene kan modarbejde ledigheden, men også at de nyuddannede kan blive en vigtig og værdifuld del af genopretningen.”

 

Læs Akademikernes udspil her.

 

For yderligere kommentarer kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne er talerør for 431.000 offentligt og privat ansatte og udgør den akademiske fagbevægelse