Ny måling: Stort flertal af danskerne er imod at skære i de nyuddannedes dagpenge

Regeringens forslag om skære i de nyuddannedes dagpenge har ikke opbakning i hverken befolkningen generelt eller blandt deres egne vælgere. Det viser en dugfrisk undersøgelse, foretaget af Kantar Gallup for Akademikerne. Kun hver fjerde dansker mener, at satsen skal sættes ned. Tværtimod mener mere end halvdelen, at satsen skal sættes op eller holdes på det nuværende niveau. Undersøgelsen bør give stof til eftertanke hos Folketingets partier. Det mener Akademikernes formand Lars Qvistgaard.

 

Lars Qvistgaard udtaler: 

“Hvis det stod til danskerne, ville det være meget svært at skaffe 90 mandater til at skære i de nyuddannedes dagpenge. Hvis partierne lytter til deres vælgere, lægger de forslaget om at skære i dimittendsatsen i graven med det samme.”

Selvom opbakningen til dimittendsatsen er størst i rød blok, viser undersøgelsen klar opbakning til den nuværende dimittendsats på tværs af partiskel. Det eneste parti, hvor der er flere der vil skære i satsen, end der vil bevare eller øge satsen, er hos Liberal Alliance. Det vækker glæde hos Qvistgaard:

“Jeg er virkelig glad for at se, at et så stort flertal af danskerne, bakker op om et stærkt sikkerhedsnet for alle. Det viser, at rigtig mange danskere faktisk gerne vil bidrage til, at de unge har økonomisk tryghed, mens de arbejder på at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.” 

 

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lars Qvistgaard på 21472686 eller kommunikationskonsulent Yasmin Davali på 20699236.

Nøgletal fra undersøgelsen:

  • 26% af de adspurgte mener at dagpengesatsen skal sættes ned – 59% mener, at den enten skal hæves eller fastholdes på nuværende niveau
  • Blandt vælgere i rød blok mener 68%, at satsen enten skal hæves eller fastholdes på nuværende niveau
  • Mere end halvdelen af Venstres vælgere er imod at sænke dimittendsatsen, for Socialdemokratiet er det omkring to ud af tre vælgere, der er imod forringelser mens 23% er for en forøgelse af dagpengesatsen for nyuddannede.

Detaljer om hvordan undersøgelsen er udført kan findes her.