Ny trepartsaftale styrker arbejdet for at komme seksuel chikane til livs

Den nye trepartsaftale om seksuel chikane er et godt afsæt til at skabe reelle forbedringer på arbejdspladserne. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne, Lisbeth Lintz, efter Akademikerne og de øvrige parter på arbejdsmarkedet i dag blev enige om en række initiativer, der skal modvirke seksuel chikane. Det er særligt aftalens fokus på unge og løstansatte samt prioritering af ny viden på området, der vækker glæde hos Akademikerne.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Med den her aftale sender vi sammen et tydeligt signal om, at vi ikke vil acceptere seksuelle krænkelser på danske arbejdspladser. Derfor har vi haft hele værktøjskassen i brug, så vi både skærper de lovmæssige rammer og sikrer redskaber, der kan forbedre kulturen. Samlet set giver aftalen et godt afsæt til at skabe reelt chikanefri arbejdspladser.”

Akademikerne er glade for, at parterne er blevet enige om at hæve godtgørelsesniveauet i grove sager om seksuel chikane, og ikke mindst, at seksuelle krænkelser af særligt udsatte grupper, som unge og løstansatte medarbejdere fx vikarer og freelancere, fremadrettet kan anses som en skærpende omstændighed i sager om seksuel chikane:

“Unge og medarbejdere med løs tilknytning til arbejdsmarkedet er i øget risiko for at blive udsat for seksuel chikane. Derfor er det rigtigt godt, at vi ikke alene sætter godtgørelsesniveauet op i grove sager, men at vi også giver udsatte grupper ekstra beskyttelse ved slå fast, at alder og løsere tilknytning til arbejdspladserne er en skærpende omstændighed i sager om seksuelle krænkelser.”

Afslutningsvis slår Lisbeth Lintz fast, at selvom aftalen er et vigtigt første skridt, så er det vigtigt at holde fokus på området:

“Vi løser desværre ikke problemerne med seksuelle krænkelser med et snuptag, og vi har brug for at holde skarpt øje med udviklingen, så vi sikrer os, at de nye initiativer reelt har en positiv effekt i hverdagen. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet enige om at prioritere løbende viden om udviklingen, så vi kan sætte ind, hvis vi får behov for flere redskaber til at komme seksuel chikane til livs.”

 

For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 2488 8442 eller på ll@ac.dk.