Stærk aftale om opkvalificering modvirker en tabt corona-generation af unge ledige

Det er en stærk opkvalificerings- og beskæftigelsesaftale, der her til morgen blev præsenteret af et stort flertal af partierne i Folketinget. Akademikerne mener, at uddannelse er den rigtige vej ud af krisen og glæder sig over, at der er fundet penge til trainee- og graduate programmer for nyuddannede, samt initiativer der styrker opkvalificering af iværksættere. Akademikerne støtter, at der skal ske opkvalificering af alle, og ser frem til partssamarbejdet, hvor der bl.a. er lagt op til en drøftelse af en uddannelseskonto. Opgaven er nu at udbygge de gode takter fra aftalen.

 

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Vi skal bruge krisetider til at lære og til at uddanne os. Derfor er jeg rigtig glad for, at aftalen giver flere mennesker mulighed for at uddanne sig. Det er den helt rigtige vej ud af krisen.”

Akademikerne er særligt glade for, at der både er fundet penge til en styrket og forlænget trainee-indsats og til graduate programmer, der skal knytte flere virksomheder tættere til de nyuddannede. Lige så er det rigtigt godt med initiativer, målrettet bedre mulighed for iværksætteri; et felt Akademikerne i mange år har kæmpet for.

 

“Hvis ikke vi handler nu, så risikerer de unge at blive nogle af coronakrisens helt store tabere. Derfor er jeg rigtig glad for, at partierne har prioriteret en indsats for netop de nyuddannede.”

Det siger Lars Qvistgaard og fortsætter:

“Nu er næste skridt at vedtage nye beskæftigelsesinitiativer, der giver virksomhederne incitament til at ansætte nyuddannede, så vi ikke ender med en corona-generation af unge ledige”.

 

Afslutningsvis kvitterer Lars Qvistgaard for, at partierne har fundet midler til at understøtte iværksætteri:

“Sidste finanskrise havde enorme konsekvenser for dansk iværksætteri. Jeg tror, at det er en klog beslutning at understøtte de iværksættere, som skaber morgendagens virksomheder og job”.

 

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.